Skellefteå AIK J20 starkast – avgjorde i förlängningen mot Timrå J20

Skellefteå AIK J20:s väg till seger mot Timrå J20 hemma i J20 Nationell norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Skellefteå AIK J20 avgöra till 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Valter Lindberg, som gjorde det avgörande målet med bara 42 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Timrå J20 började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.05 slog Adrian Thun-Hansson till framspelad av Frans Westberg-Gren och Vincent Gellar.

Skellefteå AIK J20 kvitterade till 1-1 efter 12.07, genom Oskar Vuollet assisterad av Tim Barkemo och Viggo Nordlund.

Timrå J20 tog ledningen på nytt efter 13.49, när Emil Szepesi hittade rätt på pass av Leon Häggström och Linus Carlsson.

Skellefteå AIK J20 kvitterade till 2-2 efter 17.42, när Lukas Vesterlund fick träff på pass av Rasmus Bergqvist.

Andra perioden blev mållös. Timrå J20 gjorde 2-3 genom Oscar Wahlberg efter 1.37 i tredje perioden.

Skellefteå AIK J20 kvitterade till 3-3 genom Rainers Darzins efter 5.22 av matchen. I förlängningen tog det 4.18 innan Skellefteå AIK J20 också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Valter Lindberg, framspelad av Oskar Vuollet.

Det här var Skellefteå AIK J20:s femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrå J20:s åttonde uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Skellefteå AIK J20 ligger på tredje plats medan Timrå J20 har tiondeplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 1 december. Då möter Skellefteå AIK J20 Almtuna i Gränbyhallen 19.25. Timrå J20 tar sig an AIK hemma 18.00.