Ryck i sista perioden avgjorde för Clemensnäs hemma mot Boden

En jämn match mellan hemmalaget Clemensnäs och gästande Boden avgjordes först i tredje perioden. Då drog Clemensnäs ifrån och vann matchen i J20 Region norr A herr med 4-2 (1-0, 0-1, 3-1).

– Riktigt bra match rakt igenom där grabbarna verkligen visade att de ville vinna. Avgörandet kom med cirka 5 minuter kvar genom ett riktigt lurigt skott av Philip Törmä. Men rakt igenom en riktigt bra laginsats, kommenterade Clemensnäs tränare Markus Lundgren.

Clemensnäs tog ledningen efter 13.32, genom Lucas Johansson framspelad av Hugo Karlsson. Efter 18.18 i andra perioden nätade Philip Wikman, framspelad av Isak Lindmark och Ludwig Elfving och kvitterade för Boden. 4.35 in i tredje perioden slog Lucas Johansson till ännu en gång och gav laget ledningen för Clemensnäs.

13.18 in i perioden nätade Bodens Lukas Lundberg på pass av Ludvig Jonsson och Ludvik Lysonek och kvitterade för Boden.

Efter 16.27 nätade Philip Törmä på pass av Edvin Forsberg och gav Clemensnäs ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 4-2-mål med 51 sekunder kvar att spela genom Edvin Forsberg på pass av Philip Törmä. 4-2-målet blev matchens sista.

Clemensnäs har två segrar och tre förluster och 15–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Boden har tre vinster och två förluster och 18–13 i målskillnad.

Clemensnäs stannar därmed på sjätte plats, och Boden på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Clemensnäs är Vännäs. Lagen möts tisdag 7 november 19.30 i Vännäs Ishall. Boden tar sig an Kiruna borta lördag 4 november 15.00.