Rögle vinnare mot Linköping – kvitterade och avgjorde sent

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Rögles Axel Smeds, och i förlängningen kunde Rögle avgöra den jämna matchen hemma mot Linköping i J20 Nationell södra herr genom Milo Fortkord efter 3. 50. Slutresultatet blev 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0).

– Vi startar matchen med att inte vara där och tävla med ett fokus som vi skall ha, vilket resulterar i 0-2 efter första perioden. Inför andra så bestämde sig killarna att vi skall vända detta och så gör vi, trots ett sent 2-3 mål av Linköping så sprätter vi in 3-3 pucken i 5vs6 och sen vinner vi i OT, kommenterade Rögles tränare David Axebrink efter matchen.

Segermålet för Rögle stod Milo Fortkord för 3.50 in i förlängningen.

Det här innebär att Rögle nu har fyra segrar i följd i J20 Nationell södra herr.

I början av matchen var Linköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Loke Krantz och Alvin Munther. Efter 6.16 i andra perioden nätade Axel Smeds, framspelad av Isac Solberg och August Renemark och reducerade åt Rögle.

Isac Nielsen gjorde dessutom 2-2 efter 8.59 på pass av Joel Olerot.

Linköping tog ledningen på nytt genom Emil Torvfelt efter 14.15 i tredje perioden.

Med 1.7 kvar att spela av matchen kunde Axel Smeds göra 3-3 för Rögle. I förlängningen tog det 3.50 innan Rögle också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Milo Fortkord, på pass av Axel Smeds och Axel Hurtig.

Linköpings Max Forsell hade tre assists.

Det här var Rögles fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings tionde uddamålsförlust.

Rögle ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på tionde plats.

Söndag 19 november möter Rögle HV 71 hemma 12.00 och Linköping möter Malmö borta 12.30.