Revansch och tre poäng för Vännäs

Vännäs gick segrande från matchen i J20 Region norr A herr när laget mötte Lejon hemma i Vännäs Ishall på torsdagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Lejon vann med 7-2. Den här gången blev slutresultatet 6-2 (2-0, 2-0, 2-2).

– Första matchen var vår inställning på fel plats. Men idag kom vi med rätt inställning redan från start. Genom att vi jobbade som ett lag tog vi 3 säkra pinnar. Stålt över grabbarnas insat över 60 minuter, kommenterade Vännäs tränare Johan Egeborn.

I början av matchen var Vännäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Max Linder och Tomas Kronqvist. Vännäs gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Lukas Stenvall och Andreas Jonsson. Efter 6.04 av matchen kunde Tim Furtenback göra 4-1 för Lejon.

Vännäs gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av Frans Uhlin och Pelle Bäckström, vilket avgjorde matchen.

Samuel Manberg reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Lejon. Vännäs tog därmed en stabil seger.

Vännäs har två segrar och tre förluster och 18–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lejon har fem förluster och 11–33 i målskillnad.

Det här betyder att Vännäs är kvar på sjunde plats, och Lejon stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Vännäs Kalix hemma i Vännäs Ishall, lördag 18 november 14.00. Lejon spelar hemma mot Boden tisdag 21 november 19.00.