Njurunda starkast i straffläggningen – vann hemma mot Kiruna

Det var jämnt hela vägen när Njurunda mötte Kiruna hemma i J20 Region norr forts herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Simon Eriksson för.

– Skönt att vi lyckas vinna även idag. Vi gör en helt okej match men har lite svårt att skapa riktigt heta målchanser. Men vi krigar och ger oss aldrig, kommenterade Njurundas tränare Robin Bredberg efter matchen.

Det här innebär att Njurunda nu har fem segrar i följd i J20 Region norr forts herr.

Njurunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.28 slog Simon Eriksson till assisterad av Viktor Pettersson.

Kiruna kvitterade till 1-1 efter 12.03, genom William Mattsson-Pingi på pass av Herman Keskitalo och Albin Mämmi.

Njurunda tog ledningen på nytt efter 13.13, när Simon Eriksson ännu en gång slog till framspelad av Hugo Nordlander och Sebastian Westerlund.

Kiruna kvitterade till 2-2 efter 18.57, när William Angeli fick träff på pass av Axel Snäll och Tim Malmström.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I straffläggningen var det Njurunda som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Simon Eriksson för.

Njurundas Simon Eriksson gjorde tre mål.

Det här var Njurundas andra uddamålsseger den här säsongen.

Njurunda ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Kiruna är på fjärde plats.

Onsdag 17 januari 19.30 spelar Njurunda borta mot Brunflo J20. Kiruna möter Kovland hemma i Lombiahallen lördag 20 januari 14.30.