Målfest när Helsingborg krossade Mölndal i Olympiarinken

Helsingborg hade inga problem med Mölndal i J20 Region syd herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (3-0, 3-1, 2-0).

Helsingborg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Tymon Pyrih, Otto Dahlkvist och Alexander Stenson. Det var bara början för Helsingborg. Helsingborg stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0 på bara 2.56.

Mölndal reducerade dock till 6-1 genom Simon Havlicek med 4.18 kvar att spela av perioden. Helsingborg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Julius Ekeroth och Max Leonsson.

Helsingborgs Alexander Stenson stod för två mål och ett assist och Eric Henérius hade tre assists.

Helsingborg har två segrar och tre förluster och 13–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndal har fem förluster och 2–35 i målskillnad.

Det här betyder att Helsingborg är kvar på tionde plats, och Mölndal stannar sist, på tolfte plats, i tabellen.

På tisdag 21 november 19.40 spelar Helsingborg borta mot Kungälv, och Mölndal hemma mot Västervik.