Lukas Kalny fixade segern för Borås i matchen mot Halmstad HF

Det blev ett hattrick för Borås Lukas Kalny i matchen mot Halmstad HF i J20 Region syd herr. Borås vann på hemmaplan med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). Lukas Haugland gjorde också ett mål för segrarna.

– Tycker vi gör en bra match i 60 minuter där vi inte släpper till något. Vi släpper inte till något och fortsatte tycka på hela matchen. Stark insats av laget, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl.

Det här innebär att Borås nu har sju segrar i följd i J20 Region syd herr, och har åtta raka segrar på hemmaplan.

Borås tog ledningen efter 7.20, genom Lukas Haugland. I andra perioden var Borås starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två mål av Lukas Kalny. Borås gjorde också 4-0 genom Lukas Kalny assisterad av Holger Härensten och William Standar efter 1.09 i tredje perioden. 4-0-målet blev matchens sista.

Borås imponerar med fem segrar och 24–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad HF har två vinster och tre förluster och 12–14 i målskillnad.

För Halmstad HF gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Borås leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 21 november. Då möter Borås Tingsryd i Dackehallen 19.15. Halmstad HF tar sig an Karlskrona hemma 19.20.