Djurgården avgjorde tät match mot Mora i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Djurgården och gästande Mora var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Djurgården och vann matchen i J20 Nationell norra herr med 5-4 (1-1, 2-2, 2-1).

Moras tränare Erik Johansson tyckte så här om matchen:

– Tough loss. We tied it up late and gave away the game in the final minute. Undisciplined penalty in the 3rd didn’t help. The same things that have cost us all season continue to plague us. We have to be mentally stronger in order to take 3 pts from DIF.

Anton Frondell stod för Djurgårdens avgörande mål med bara 47 sekunder kvar av matchen.

Därmed har Djurgården fyra raka segrar på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Mora inledde bäst och tog ledningen genom Kalle Kratz efter 4.26, men Djurgården kvitterade genom Arvid Bergström efter 9.15. Djurgården gjorde också 2-1 efter 4.41 i andra perioden när Lucas Stockselius fick träff framspelad av Arvid Bergström och Wilmo Andersson.

Linus Eriksson gjorde dessutom 3-1 efter 5.08 på pass av Tim Redstedt och Victor Eklund.

Moras Johannes Frisk gjorde 3-2 efter 10.09 framspelad av Oskar Wahlberg och Ludwig Laband.

Johannes Frisk gjorde dessutom 3-3 efter 12.24 på pass av Kalle Kratz och Otto Stahre.

Efter 5.05 i tredje perioden gjorde Djurgården 4-3 genom Victor Eklund.

Mora kvitterade till 4-4 genom Edwin Aronsson med 1.38 kvar att spela av matchen.

Djurgården kunde dock avgöra till 5-4 med 47 sekunder kvar av matchen genom Anton Frondell.

Det här var Djurgårdens sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras sjunde uddamålsförlust.

Djurgården stannar därmed i serieledning, och Mora på femte plats, i tabellen.

Lördag 25 november 13.00 möts lagen igen, med Djurgården som hemmalag.