Bortasegern mot Borlänge förlänger sviten för BIK Karlskoga J20

BIK Karlskoga J20 är svårslaget i J20 Region väst herr. Mot Borlänge borta i Borlänge Ishall på tisdagen blev det seger igen. Laget vann med 6-2 (3-2, 1-0, 2-0) och har nu nio segrar i rad.

– Skönt med seger, våra 40 första minuter idag är långt ifrån där vi vill vara och hur vi vill se ut, sista 20 minuterna är istället riktigt bra och vi rycker ifrån på resultattavlan välförtjänt till slut, kommenterade BIK Karlskoga J20:s tränare Marcus Kull.

Borlänges tränare Mikael Andersson om matchen:

– Vi fick bra start sedan är Karlskoga bättre än oss resten av matchen.

BIK Karlskoga J20 var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 11.03 i andra perioden slog Douglas Sättermann till, framspelad av Max Käll och Lukas Graff och gjorde 2-4. BIK Karlskoga J20 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Melvin Joona, som gjorde två mål.

Borlänge stannar därmed på fjärde plats, och BIK Karlskoga J20 toppar fortfarande tabellen.

I nästa match, lördag 18 november, har Borlänge Orsa borta i Liljedal Arena 13.15, medan BIK Karlskoga J20 spelar hemma mot Valbo J20 12.00.