Växjö bröt Malmö segersvit

Efter åtta segrar i rad i J18 Region syd herr för Malmö så tog vinstsviten slut borta mot Växjö. Matchen på lördagen i Vida Arena slutade 3-2 (1-1, 0-1, 2-0).

Malte Sonnbjer blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 13 sekunder kvar av matchen.

Segern var Växjös fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen genom Richárd Orgoványi efter 5.37, men Växjö kvitterade genom Malte Lantz-Rosdahl efter 11.34. Efter 1.45 i andra perioden slog Carlos Händel till, på pass av Linus Schrott och gav Malmö ledningen. 9.34 in i tredje perioden nätade Växjös Leo Lundblad och kvitterade för Växjö.

Laget avgjorde matchen med 13 sekunder kvar att spela genom Malte Sonnbjer på pass av Albin Laksonen och Ludvig Pettersson. Därmed hade Växjö vänt matchen.

Det här var Växjös tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmös tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Växjö nu ligger på andra plats. Malmö är på femte plats.

Växjö tar sig an Kungälv i nästa match borta torsdag 23 november 19.40. Malmö möter samma dag 19.00 Troja/Ljungby J18 hemma.