Luleås fina svit håller i sig efter 6-4 mot Skellefteå

Luleå är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Skellefteå hemma i Lulebohallen på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 6-4 (1-2, 5-1, 0-1) innebär att Luleå nu har fyra segrar i följd i J18 Nationell norra herr, och är fortfarande obesegrat i år.

Skellefteås tränare Johan Karlsson:

– Bra första period. Riktigt dålig tredje period med många dåliga beslut. Ok pusch i sista. Tung förlust.

Skellefteå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.27 slog Elis Hansson till på pass av Isak Bjuhr och Noel Nyberg.

Luleå kvitterade till 1-1 efter 8.37, när Tsimafej Tuzin hittade rätt framspelad av Vilmer Tammilehto.

Skellefteå tog ledningen på nytt efter 11.48, när Erik Häggblad slog till assisterad av Max Johannesén och Viktor Klingsell.

Luleå tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.23 genom William Morin, och gick upp till 3-2 innan Skellefteå svarade.

Segern skrevs till slut till 6-3 för Luleå. 2.48 in i tredje perioden slog Viktor Klingsell till på pass av Viktor Lundström och reducerade för Skellefteå. Men mer än så orkade Skellefteå inte med.

Luleå har nu tolv poäng och Skellefteå har fem poäng när båda lagen har spelat fyra matcher.

Luleå tar sig an Leksand i nästa match borta lördag 20 januari 12.00. Skellefteå möter samma dag 15.30 Mora borta.