Första segern för Kungälv efter 3-1 mot Vita Hästen

Kungälv har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i J18 Region syd herr, efter 13 spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Vita Hästen, en match som Kungälv vann med 3-1 (1-0, 2-0, 0-1).

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Vita Hästen med hela 11-2.

Kungälv tog ledningen efter 10.45, genom Niklas Stankus på pass av Carl Ståhl och Gustav Martinsson. I andra perioden var Kungälv starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Isak Sjöström och Arvid Samdell. 10.21 in i tredje perioden slog Emil Önander till på pass av Mio Svanberg och reducerade för Vita Hästen. Men mer än så orkade Vita Hästen inte med.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Kungälv med 6–32 och Vita Hästen med 11–23 i målskillnad.

Kungälv stannar därmed på tolfte och sista plats, och Vita Hästen på tionde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Kungälv Troja/Ljungby J18 hemma i Oasen, torsdag 9 november 19.40. Vita Hästen spelar hemma mot Linköping söndag 5 november 13.30.