Efterlängtad seger för Grums – bröt förlustsviten mot Borlänge

Grums har haft en tuff period med sex raka förluster i J18 Region väst herr. Men hemma mot Borlänge bröts den tuffa sviten. Det blev 4-3 (2-0, 2-0, 0-3) i matchen i Billerudhallen.

Borlänges tränare Filip Eriksson tyckte till om matchen:

– En match där kamperna framför mål blir avgörande. Viljan och kamplusten fanns där i 60 minuter men just runt defensivt mål blev vi lite passiva istället för att sortera och plocka bort klubbor, samtidigt som vi behöver ta mer stryk framför offensivt mål. Vi ger det ett bra försök i tredje!

I början av matchen var Grums starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Arwid Eldh Gustavsson och Viktor Berg. Grums gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Max Johansson och Melker Malmer. Det rycket avgjorde matchen.

Borlänge reducerade dock till 4-1 genom Vidar Källberg efter 20.42 av perioden. David Badzgon och Vidar Källberg reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Borlänge.

Vidar Källberg gjorde två mål för Borlänge och ett assist.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Grums med 8–34 och Borlänge med 10–22 i målskillnad. Det här var Grums andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Borlänges tredje uddamålsförlust.

För Grums gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Borlänge är på åttonde plats.

Söndag 19 november spelar Grums borta mot Falu IF 12.45 och Borlänge mot Strömsbro hemma 12.00 i Borlänge Ishall.