Tre poäng till AIK efter avgörande i slutperioden mot Mora

AIK vann hemma mot Mora i Hockeyallsvenskan med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan AIK avgjorde.

I och med detta har AIK fyra raka segrar i Hockeyallsvenskan.

Matchen började med bra försvarsspel och båda de två första perioderna blev mållösa.

I tredje perioden var AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Zion Nybeck och Christoffer Björk och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.18 kvar att spela.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Mora är på femte plats. Noteras kan att AIK sedan den 7 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

AIK möter Östersunds IK i nästa match borta onsdag 20 december 19.00. Mora möter samma dag Västerås borta.