Då klev Björklöven ut och körde över Karlskoga för att vinna med hela 7-1.
– Vi sätter ner foten och visar att vi är ett duktigt lag, säger “Lövens” lagkapten Axel Ottosson.

Björklöven tryckte gasen i botten och körde över Karlskoga i kväll. Foto: Bildbyrån

Ettan och tvåan i den allsvenska tabellen ställdes mot varandra i Umeå i kväll då Björklöven och Karlskoga möttes, två lag som inlett säsongen med fem raka segrar.

Hemmalaget kom då ut som om de vore skjutna ur en kanon och fick en drömstart på matchen.

Lagkaptenen Axel Ottosson satte 1-0 redan efter fyra minuter och direkt på tekning anföll sedan Maxime Fortier och tryckte in 2-0. Det skiljde endast sex (!) sekunder mellan 1-0 och 2-0.

“Löven” fortsatte sedan pressa på och gjorde sedan också 3-0 bara ett par minuter senare då Axel Ottosson styrde in sitt andra mål för matchen. BIK Karlskoga agerade då genom att byta ut toppmålvakten Lars Volden och i stället fick Samuel Jonsson hoppa in mellan stolparna.

– Det är en furiös start från Björklövens sida, säger TV4-experten Fredrik Söderström.

Björklöven gick på knock i toppmötet

Björklöven gjorde tre mål inom loppet av 2:27 minuter för att gå från 0-0 till 3-0. Matchen lugnande sedan ner sig en aning och 3-0 stod sig perioden ut.

– Det är succé. Vi sätter ner foten och visar att vi är ett duktigt lag. Vi var inte helt nöjda efter Östersund så vi pratade innan om att gå ut och köra på de här, som också har haft en bra start. Det är skönt, säger Löven-kaptenen Axel Ottosson till TV4 i pausen.

I Karlskoga var det dock inga glada miner efter första perioden.

– Själva starten var det inget fel på sedan ser vi alla vad som händer där ute… De får ha det alldeles för roligt där ute. Vi vinner inga kampar och vi sviker oss själva lite tycker jag, säger BIK-kaptenen Gustaf Thorell.

I den andra perioden så var det fortsatt högt tempo i matchen och Björklöven fortsatt trumma på. “Löven” har haft det tungt i powerplay under säsongsstarten men fick nu utdelning. Fredrik Forsberg sköt nämligen 4-0 i powerplay. Karlskoga svarade bara minuten senare då Stelio Mattheos reducerade.

“Löven” var dock fortsatt effektiva i sin offensiv. Maxime Fortier gjorde sitt andra mål i matchen för 5-1 och senare kom ytterligare ett PP-mål. Den här gången höll sig Liam Dower Nilsson framme och slog in en lös puck för 6-1 till hemmalaget, vilket stod sig efter två perioder.

I tredje perioden spelades matchen mestadels av men slutresultatet kunde skrivas till 7-1 sedan Erik Andersson styrt in ytterligare ett mål för Björklöven.

Björklöven – Karlskoga 7–1 (3-0,3-1,1-0)

Björklöven: Axel Ottosson 2, Maxime Fortier 2, Fredrik Forsberg, Liam Dower Nilsson, Erik Andersson.
Karlskoga: Stelio Mattheos.

TV: De överraskar i SHL – enligt tränarna