Äntligen seger för Västervik mot Djurgården

Det blev sju förluster i rad för Västervik i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot Djurgården kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i ACT-Hallen slutade 4-2 (2-0, 1-0, 1-2).

Västervik startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Robin Carlsson och Vaclav Karabacek. Efter 12.15 i andra perioden nätade Jacob Mcgrew, på pass av Anton Svensson och Theo Jacobsson och gjorde 3-0. Efter 5.43 i tredje perioden ökade Västervik på till 4-0 genom Victor Öhman.

Kevin Karlsson och Anton Gradin reducerade förvisso, men närmare än 4-2 kom inte Djurgården. Västervik tog därmed en säker seger.

Västervik har en seger och fyra förluster och 17–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har tre vinster och två förluster och 15–12 i målskillnad.

För Djurgården gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Västervik är på 13:e plats. Noteras kan att Djurgården sedan den 23 november har avancerat sex placeringar i tabellen.

Västervik tar sig an Nybro i nästa match borta onsdag 27 december 19.00. Djurgården möter Kalmar hemma onsdag 20 december 19.00.