Powerplay-tips 10 januari: Spännande matcher i Hockeyallsvenskan

Rekatochklart.se:s hockeyexpert Henrik Hedenskog är tillbaka med onsdagens Powerplay-tips. I dag har vi inte mindre än sex matcher från Hockeyallsvenskan. Det är en riktigt häftig ishockeyvecka vi har framför oss. Mängder med toppklassiga matcher från vårt avlånga land ska spelas och onsdagens fina Hockeyallsvenska fajter hittas givetvis på Powerplay-kupongen. Tolv av 14 lag matchas och för att komplettera bongen tar vi oss till Allettan Södra där både en match på Gotland samt en spännande strid i Halland tar plats. Analysen står redo, nu kör vi! Spelstopp: 18:59 Klicka här för att komma till dagens Powerplay-kupong!

1. Mora – Djurgården 1

Mora har som bekant gått en aning kort om folk på slutet och det har sannerligen märkts. Mot Brynäs senast fanns ett gäng JVM-baggar med i spel men det räckte ändå inte. Att MIK tillsatt ytterligare personal på planen i form av Anthon Eriksson får anses viktigt då masarna behöver bredda truppen. Djurgården å sin sida går som tåget just nu sett till poängskörd. Spelmässigt finns titt som tätt ändå mer att önska och på svårspelad mark vid norra Siljan utesluter jag inte en hemmaknall. Djurgården klart sämre på bortaplan och vi räknar med att hemmalaget plockar poäng.

2. Kalmar – Brynäs 2

Brynäs kommer vad allt verkar gå stenhårt på Clara som keeper de kommande omgångarna, men givetvis är det inte hållbart i längden och Alcén letar febrilt efter en ny spade. Lindbäcks entledigande kom inte helt oväntat och just nu är laget tillräckligt bra för att vinna matcher även utan en forntida landslagskeeper. Truppläget är kanon i Gävle och serieledningen intakt. Kalmar borta ska såklart vara en lätt match, men är det någonstans Kalmar ska överraska så är det på hemmaplan. Nykomlingen har gjort det bra efter förutsättningarna och nyligen breddat truppen med hemvändaren Linus Skager samt Luka Burzan. Det luktar bortaseger, men vi plockar med krysset ifall Kalmar lyckas kriga till sig en poäng.

3. AIK – Tingsryd X

AIK kunde ställa upp med både Gynge och Ignberg Nilsson senast. Trots detta blev det 0-3 i gumpen mot ett bra Björklöven och Gnaget är därmed inne i en halvtrött period. Tingsryd har haft svårt att nypa trepoängare på slutet, men faktum är att smålänningarna fixat poäng i sju av sina tio senaste matcher. De grönvita är dessutom heta på främmande is. 5-1-2 är starka bortapapper och TAIF har redan besegrat AIK på Hovet denna säsong. Jag lockas av högersidan i Stockholm och blickar tidigt mot X2.

4. Södertälje – Nybro 1

Södertäljes hemmamatch mot Östersund gick knappast till historien som en av Sportklubbens bästa. Att värdarna trots 14 skott på mål ändå lyckades vinna med 2-0 är däremot starkt och även Nybro är ett legitimt mål för nya poäng. Vikingarna håller dock en betydligt högre nivå än nyss nämnda jämtar. Samuelssons armada har varit pålitlig under lejonparten av säsongen. Att såväl oddsmakare som tippare målar upp SSK som en gigantisk favorit är inte i paritet med hur lagen har presterat i närtid. X2 är extremt viktiga tecken i jakten på större stålar. Jag helgarderar.  

5. BIK Karlskoga – Västervik 1

Västervik slåss mot demoner på bortais. Vi får backa bandet till den 13:e mars 2023 för att skönja en trepoängare för VIK bortom ACT-hallen och det är extremt mycket som pekar på att smålänningarna, precis som i fjol, får spela ett negativt kval. BIK är på en bättre plats för stunden. Värdarna har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och traskat uppåt i tabellen mot mer angenäma positioner. Ettan är trolig och vi spikar denna idag. Formen är på uppgång i BIK Karlskoga.

6. Almtuna – Östersund 2

Östersunds tid i Hockeyallsvenskan kan mycket väl vara på väg mot sitt slut. Jämtarna har varit riktigt dåliga säsongen lång och befinner sig som jumbo efter 31 spelade omgångar. Spelmässigt har gästerna dock fått ett lyft under Lehterä. 3-0-segern mot Mora var ett gediget dagsverke och därefter har spelmässigt bra prestationer kunnat skönjas mot Södertälje och Djurgården. Nu ställs ÖIK mot Almtuna borta och här tror jag att gästerna lyckas överraska. AIS känns som hockeyallsvensk mellanmjölk. Uppsala-grabbarna är ett botten 3-lag sett till de 20 senaste omgångarna och hemma i Gränby ishall har AIS bara inkasserat två treor på tio raka försök. Vi plockar oavsett med alla tecken, Almtuna sprattlar till ibland.

7. Visby/Roma – Tranås 2

Tranås har varit en utmanare i HockeyEttan redan från tidig höst och TAIF har inte visat någon större respekt även när mer svårspelat motstånd i Allettan stått på motsatt sida. Gästerna kommer från två raka segrar och totalt 9-1 i målskillnad mot Karlskrona samt KRIF. Visby/Roma behövde inte leta någon ny tränare under hösten då “Säcken” valde att stanna på Gotland istället för att försöka lotsa Djurgården till framgångar i Hockeyallsvenskan. Några framgångar har det dock inte blivit med öborna i Allettan och 0-3 i baken mot Halmstad senast var en rejäl missräkning. Tranås är grymt starka offensivt och vi spikar tvåan till en fin procent.

8. Halmstad – Vimmerby 2

Sist tar vi oss till Halland för ett toppmöte i “Valhall”. Hammers har gjort det riktigt bra så långt och huserar strax bakom Kristianstad i toppen. Halmstad är defensivt solida med en bra back- och målvaktssida. Vimmerby blir däremot en riktigt utmaning. Gästerna har precis som arrangörsklubben vunnit tre av fyra matcher och ser vi till spelare för spelare så håller jag ändå “Tigrarna” som det något bättre hockeylaget. Jämn match på förhand där jag tror att Vimmerbys nyförvärv fäller avgörandet. Vi chansspikar tvåan!

Superspiken! – BIK Karlskoga

Västervik är inte bra och BIK är på uppgång. Hemmalaget har underpresterat hela hösten och det är dags att det vänder nu.

Skrällbudet! – Nybro

I Södertälje har Nybro absolut chansen att störa SSK. Kringlorna var inte speciellt bra senast men vann mot Östersund trots endast 14 skott på mål och ungefär 2,0 mot 1,7 i xG. Vikingarna tar chansen och snubblar till sig minst en pinne här. Fin högersida.

108 rader – ta rygg på tipset här

1. Mora – Djurgården 1x 2. Kalmar – Brynäs x2 3. AIK – Tingsryd 1×2 4. Södertälje – Nybro 1×2 5. Karlskoga – Västervik 1 6. Almtuna – Östersund 1×2 7. Visby/Roma – Tranås 2 8. Halmstad – Vimmerby 2 I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Henrik Hedenskog

“Hedeen” är en hockeynörd utan dess like med bas ifrån Värmland och Karlstad. Har själv utövat sporten på en seriös nivå ända fram till 2022 och dessutom jobbat hos flera stora bettingforum under många år. Hans stora styrka inom området är Hockeyettan, men även ett stort intresse för SHL. Försöker på somrarna få in så många golfrundor som möjligt och hade under år 2020 flest antal spelade rundor i Sverige.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: