Förlustsviten bruten för Iron – efter 7-2 mot Sudret

2-7 (1-2, 0-3, 1-2) slutade matchen i hockeytvåan östra herr mellan Sudret och gästande Iron. Det betyder att Iron äntligen bröt sin svit med fem raka förluster.

– I dag när det krävs som mest är det mycket tillfredsställande att laget gör en gedigen insats. Detta genom hårt arbete och bra beslut på banan. Då vi spelat bra senaste matcherna trots att resultaten uteblivit är segern idag extra skön, kommenterade Irons huvudtränare Robert Press.

Iron tog ledningen efter 10.58, genom Albin Wallman framspelad av Anton Tibblin och Jesper Norstedt.

Sudret kvitterade till 1-1 efter 11.28, när Adam Lingström slog till på pass av William Tönseth och Gustaf Lundin.

Iron tog ledningen på nytt efter 14.25, när Albin Wallman ännu en gång fick träff assisterad av Jesper Norstedt och Arvid Söderberg.

Laget ökade också ledningen till 1-3 efter 20.42, genom Ludvig Wallin framspelad av Jesper Norstedt och Jesper Kvist.

I andra perioden var Iron starkast och gick från 1-3 till 1-5 genom två snabba mål i mitten av perioden av Gustav Leijon och Jacob Hedenström. 13.24 in i tredje perioden slog Alfons Nilsson till på pass av Oskar Weström och reducerade för Sudret. Mer än så blev det dock inte för Sudret.

14.29 in i perioden nätade Irons Jacob Hedenström återigen framspelad av Gustav Leijon och Ludvig Wallin och ökade ledningen för Iron.

Iron punkterade matchen med ett 2-7-mål med 1.26 kvar att spela genom Arvid Asplund på pass av Ludvig Wallin och Jesper Kvist. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Ludvig Wallin gjorde ett mål för Iron och tre assist, Jesper Kvist hade tre assists och Jesper Norstedt hade tre assists.

Resultatet innebär att Sudret ligger kvar på 15:e plats och Iron på 13:e plats i tabellen.

Nästa motstånd för Sudret är Värmdö. Lagen möts söndag 7 januari 11.30 i Hemse Ishall. Iron tar sig an Lidingö borta tisdag 9 januari 19.30.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: