Alex DeBrincat tremålskytt i Detroits seger mot Calgary

Alex DeBrincat stod för ett hattrick när Detroit besegrade Calgary på hemmaplan med 6-2 (2-0, 2-2, 2-0) i NHL.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Dylan Larkin, Joe Veleno och Jake Walman, målen för Calgary gjordes av Andrew Mangiapane och Yegor Sharangovich.

Därmed har Detroit vunnit fem matcher i rad i NHL.

Detroit startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Alex DeBrincat och Joe Veleno. Efter 2.00 i andra perioden ökade Detroit på till 3-0 genom Dylan Larkin.

Calgary reducerade dock till 3-1 genom Andrew Mangiapane efter 12.16 av perioden.

Detroit ökade ledningen till 4-1, återigen genom Alex DeBrincat efter 13.35.

Calgary gjorde 4-2 genom Yegor Sharangovich med 1.23 kvar att spela av perioden. Detroit fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Jake Walman och Alex DeBrincat.

Detroits Lucas Raymond hade tre assists och Justin Holl hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Calgary nu ligger på fjärde plats. Detroit leder serien.

Onsdag 25 oktober spelar Detroit hemma mot Seattle 02.15 och Calgary mot NY Rangers hemma 03.45 i Scotiabank Saddledome.