Foto: Alarmy och X ( Rochester Jr. Americans)
Nyhet

Calle Karlsson lämnar Oskarshamn - för spel i Nordamerika

ANNONS

Oskarshamn tappar ett av sina största egna löften. 
20-årige Calle Karlsson skriver kontrakt med Rochester Jr. Americans i NAHL. 

När Calle Karlsson SHL-debuterade i mars blev det slutdestinationen för hans resa i Oskarshamn. Centern som gått hela vägen från U16 till A-laget i hemstaden skriver nu nämligen på ett kontrakt på andra sidan Atlanten för att fortsätta sin karriär i juniorligan, NAHL. 

Karlsson, som är född 2004, slutade säsongen som en av de främsta poängspelarna i J20-laget. Hans 54 poäng på 48 matcher toppades endast av Borna Kopac, Liam Svensson och Joel Jonsson i grundserien och därefter var han etta i interna poängligan i kvalspelet. 

– En oskarshamnskille, den enda härifrån i truppen. Högerskytt. Har spelat i vårt första powerplay och stått på vänstersidan och skjutit. Annars är han bra på att flytta fram pucken, då går det fort. En snabb kille, sade Oskarshamns J20-tränare, Philip Bertilsson till hockeysverige.se i november. 

Läs mer om Oskarshamns J20 här - kommentarer om ALLA spelare. 


TV: Höjdpunkter från Victor Olofssons säsong

Den här artikeln handlar om: