Notification
Hockey-trippel 16 mars: Desperat Lulåe Hockey ger bra betalt
Foto: Bildbyrån

Hockey-trippel 16 mars: Desperat Luleå Hockey ger bra betalt

Undertecknad har analyserat tre slutpelsdrabbningar från Svea Rike – två från SHL och en från Hockeyallsvenskan – och tar ställning för hemmalagen denna lördag. Ett revanschlystet Luleå bryter den negativa sviten mot Örebro samtidigt som Timrå replikerar mot Rögle i SCA Arena. Avslutar gör vi på Hovet där AIK plockar femte raka skalpen mot Mora. Häng med!

Spelstopp: 15.14

Luleå - Örebro: 1 @ 1,85

Örebro förlängde segersviten mot Luleå genom att besegra Örebro med 2-1 i den första åttondelsfinalen. Kanadensaren Danick Martel noterades för sitt första mål för närkingarna när han stänkte in 1-0 i den andra perioden. Unge backen Samuel Johannesson avgjorde sedan matchen med blott fem minuter kvar att spela. Jag tycker med detta sagt inte att värdföreningen var helt förtjänta av segern. De rödsvarta blev utspelade i första perioden och Jonas Arntzen stod långa stunder på huvudet mellan stolparna. Ser det ut på liknande sätt framåt kommer Niklas Erikssons mannar att bli straffade.

Spelare för spelare har Luleå ett bättre lag än Örebro. Kedjan med Linus Omark, Juhani Tyrväinen och Pontus Andreasson håller toppklass när spelet fungerar. Att norrbottningarna har plusstatistik mot flera av topplagen i SHL vittnar om att de kan slå alla i serien, även om statistiken mot just Örebro inte är någon rolig läsning för Bulan och hans mannar. Jag räknar med ett påkopplat LHF denna lördag.

De hemmahörande rödkostymerna vinner i ett troligtvis kokande Coop Norrbotten Arena och tvingar fram en tredje avgörande drabbning. Den raka ettan klickas till fina 1,85. 

Spel: 1 @ 1,85

Tävling: SHL

Plats: Coop Norrbotten Arena

Tid: 15.15

TV: TV4, TV4 Play

Timrå - Rögle: 1 ML @ 1,74

Stekhete Filip Hållander öppnade målskyttet i Ängelholm och då kändes det som att hans Timrå skulle dra den längsta stickan i den första åttondelsfinlen. Rögle visade sedan karaktär genom att göra fyra raka baljor och tillslut segra i Catena Arena. De grönvita såg stora delar av säsongen ut att hamna i botten av SHL-tabellen, men har alltså gett sig själva ett gyllene läge att knipa en kvartsfinalplats, men då krävs vinst i en av de två kommande matcherna.

Nu väntar match två i SCA Arena där denna bäst av tre-serie ska utkämpas hela vägen till målsnöret. Timrå är erkänt starka i hemmaborgen där de rödvita lagt omkull lag som Växjö och Frölunda i år. Spetsen hos hemmalaget är av yppersta klass där gubbar som tidigare nämnde Hållander har sällskap av bland annat Anton Lander, Anton Wedin och Jonathan Dahlén. Den sistnämnde har förvisso inte presterat på topp den senaste tiden, men alla vet vilka skills den tidigare NHL-liraren besitter. 

Timrå är som sagt ett svårslaget sällskap i hemmaborgen och då Rögle flera gånger visat att de inte är ett lag att hålla i handen tror jag att skåningarna får svårt att upprepa bedriften från senast i Norrland. TIK-vinst under ordinarie speltid klickas till en bra bit över 2 gånger såsen vilket känns riktigt bra.

Spel: 1 @ 2,20

Tävling: SHL

Plats: SCA Arena

Tid: 15.15

TV: TV4, TV4 Play

AIK - Mora: 1 @ 2,00

AIK och Mora brakar samman i det hockeyallsvenska slutspelet och det är en på förhand svårtippad serie som kan gå åt båda håll är känslan. Jag vill med det sagt dra en lans för “Gnaget” i den inledande bataljen där stockholmarna gynnas av hemmafördel. De svartgula har vunnit mot masarna i fyra raka hemmamatcher, vilket bör ge ett psykologiskt övertag och lägg därtill att MIK överlag haft det svårt på resande fot den sista tiden.

Allmänna Idrottsklubben stoltserar med namn som Muzito-Bagenda, Gynge, Fitzgerald och Nybeck och känns på det stora hela snäppet tyngre än gästerna. Moras lag går visserligen inte heller av för hackor och jag är övertygad om att det kommer att bli svårt för AIK när serien sen vänder till Dalarna, men på Hovet luktar det onekligen hemmaseger. Den enda som kan stoppa denna svartgula maskin är målvakten Waltteri Ignatjew.

Den tidigare SM-guldmedaljören Richard Gynge visar vägen och leder AIK till seger i match ett.

Spel: 1 @ 2,00

Tävling: Hockeyallsvenskan

Plats: Hovet

Tid: 18.30

TV: TV4 Play

Trippeln

Luleå - Örebro: 1 @ 1,85

Timrå - Rögle: 1 ML @ 1,74

AIK - Mora: 1 @ 2,00

Totalt odds: 6,44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100


Henrik Hedenskog

“Hedeen” är en hockeynörd utan dess like med bas ifrån Värmland och Karlstad. Har själv utövat sporten på en seriös nivå ända fram till 2022 och dessutom jobbat hos flera stora bettingforum under många år. Hans stora styrka inom området är Hockeyettan, men även ett stort intresse för SHL. Försöker på somrarna få in så många golfrundor som möjligt och hade under år 2020 flest antal spelade rundor i Sverige.


Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games