Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Märkligt avgörande i Buffalo – mål dömdes bort efter att spelarna lämnat isen

ANNONS

Märkliga scener utspelade sig i Buffalo under lördagskvällen. 
Alla trodde att Owen Power hade avgjort i förlängningen men målet dömdes bort efter att alla spelare redan lämnat isen och de fick då springa ut för att spela klart matchen.
Buffalo lyckades ändå vinna matchen efter straffläggning.  

Det blev ett mycket underligt slut på matchen mellan Buffalo Sabres och Edmonton Oilers under lördagskvällen. 

Oilers ledde med 2-0 tidigt men Buffalo kämpade sig till tillbaka till 2-2 och tvingade fram förlängning efter att backen Jacob Bryson skjutit sitt första mål för säsongen. 

Väl framme i förlängningen trodde alla att Owen Power avgjorde för att säkra segern för Buffalo. Han gjorde nämligen mål med bara två sekunder kvar att spela. Spelarna firade, tackade fansen och de båda lagen gick ut till omklädningsrummen samtidigt som publiken i arenan också började röra sig hemåt. 

Men då dömdes målet bort. 

18 sekunder innan Power sköt in pucken i målet bedömdes nämligen Buffalo ha varit offside när de äntrade offensiv zon. Det tog flera minuter innan domarna kom fram till beslutet att döma bort målet via videogranskning och spelarna hade redan hunnit börja byta om.

“Det sjukaste jag någonsin sett”

Men eftersom målet dömdes bort var matchen inte färdigspelad utan skulle återupptas med 20 sekunder kvar av förlängningen. Spelarna fick då slänga på sig grejerna igen och gå ut på isen för att spela klart matchen. 

– Det är nog det sjukaste jag någonsin sett i en match. Jag sprang in i omklädningsrummet och hälften av spelarna hade redan tagit av sig utrustningen, säger Bryson. 

– En av coacherna kom in och skrek att det var offside så det var självklart lite av en stress att få på sig allting igen och ta sig ut igen så fort som möjligt, säger Edmontons Leon Draisaitl

Buffalo Sabres lyckades dock ändå vinna matchen. 

Det blev inga mål på det som återstod av förlängningen utan i stället väntade straffläggning. Där gjorde Tage Thompson och Leon Draisaitl varsitt mål men Alex Tuch gjorde sedan mål för Buffalo samtidigt som målvakten Ukko-Pekka Luukkonen räddade en straff. 

Efter en hel del om och men kunde Sabres alltså ändå ta två poäng mot Edmonton. 

– Spelarna hade inga problem att ställa om fokus på matchen igen. Det var allt vi sade, gå ut och vinn matchen igen, säger coachen Don Granato

Ukko-Pekka Luukkonen utsågs till matchens lirare efter att ha räddat 30 av 32 skott i vinsten. Connor McDavid hade gjort poäng i 13 raka matcher inför matchen men lämnade isen poänglös och fick därmed se sin långa svit brytas.  

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 3–2 SO (1-2,0-0,1-0,0-0,1-0) 

Buffalo: Tage Thompson (19), Jacob Bryson (1), Alex Tuch (avgörande straff)
Edmonton: Ryan McLeod (11), Warren Foegele (14).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL