Mora vann mot Västerås IK
HockeyAllsvenskan

Mora besegrade Västerås med 4-1

Mora vann mötet med Västerås hemma med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) på onsdagen i Hockeyallsvenskan.

Vinsten mot Västerås innebär att Mora har sex segrar i rad på hemmaplan.

Mora tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Filip Björkman på pass av Henrik Eriksson och Fred Nilsson. Efter 14.51 i andra perioden nätade Noah Steen, och gjorde 2-0. 3.46 in i tredje perioden nätade Västerås Hannes Hellberg framspelad av Konstantin Komarek och Erik Flood och reducerade för Västerås. Men mer än så orkade Västerås inte med.

8.32 in i perioden slog Måns Carlsson till framspelad av Chad Yetman och Ludvig Levinsson och ökade ledningen för Mora.

Mora hänger på topp fyra

Efter 15.06 nätade Michael Brandsegg-Nygård på pass av Petter Vesterheim och Noah Steen och ökade ledningen för Mora. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Mora har tre segrar och två förluster och 12–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har en vinst och fyra förluster och 14–21 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Mora på femte plats i tabellen, medan Västerås är på elfte plats.

I nästa match, fredag 8 mars 19.00, har Mora Bik Karlskoga borta i Nobelhallen, medan Västerås spelar hemma mot Brynäs.

TV: Hedberg säker – snart en svensk huvudtränare i NHL