Sölvesborg förlorade mot Bäcken
Hockeytvåan

Bäcken kan fira seriesegern efter 7-2 mot Sölvesborg

Med 7-2 (2-1, 2-1, 3-0) mot hemmalaget Sölvesborg är det klart. Bäcken är slutsegrare i HockeyTvåan Alltvåan södra herr 2024. Sölvesborg slutar på tionde plats i tabellen.

Sölvesborgs tränare Jonas Kellander:

– Bäcken är bästa laget i serien. Vi försöker så mycket vi kan men de är bättre. Deras power play är ruskigt bra. Vi tar med oss säsongen fram till jul där vi är ett av de bättre lagen trots att vi är överlägset yngst. Väldigt mycket framtid i dessa killarna.

Segern var Bäckens sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Sölvesborg inledde bäst och tog ledningen genom Filip Mattsson efter 1.36, men Bäcken kvitterade genom Robin Sundman. Och Bäcken hann också ta ledningen, genom Joel Benjaminsson. Bäcken gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Teodor Edhage och Rasmus Hultfelt.

Sölvesborg reducerade dock till 2-4 genom Tor Ehnrot med 1.60 kvar att spela av perioden. Bäcken fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Alexander Esbjörs, Oliver Celec och Joel Benjaminsson.

Rasmus Hultfelt gjorde ett mål för Bäcken och fyra assist, Oliver Celec stod för tre poäng, varav ett mål och Robin Sundman gjorde ett mål och spelade fram till två mål.