Isabelle Leijonhielm..
SDHL

Straffar avgjorde för AIK i hemmasegern mot HV 71

AIK mötte HV 71 hemma i en match i SDHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde AIK vinna med 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0). Isabelle Leijonhielm blev hjälte i straffläggningen.

När AIK och HV 71 senast gjorde upp var HV 71 klart bättre och vann med hela 6-1. Nu kom alltså revanschen för AIK.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Mei Miura efter 2.23, men HV 71 kvitterade genom Elin Svensson i slutet av perioden. HV 71 gjorde också 1-2 efter 19.09 i andra perioden när Hilda Svensson slog till framspelad av Jenna Raunio och Kajsa Armborg. 17.37 in i tredje perioden nätade AIK:s Nikola Dyckova på pass av Laura Dostaler och Vilma Nilsson och kvitterade för AIK. I straffläggningen var det AIK som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Isabelle Leijonhielm för.

Det här var AIK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s åttonde uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att AIK slutar på tionde plats, och HV 71 på nionde plats. HV 71 tvingas kvala för att hålla sig kvar i SDHL.