Haruka Toko blev hjälte.

Linköping vann efter förlängning mot Leksand

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Linköping avgöra den jämna matchen hemma mot Leksand i SDHL. Slutresultatet blev 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Haruka Toko, som gjorde det avgörande målet 37 sekunder in i förlängningen.

Det gjordes inga mål i matchens två första perioder.

Leksand tog ledningen först efter 11.28 i tredje perioden, genom Autumn Macdougall assisterad av Agata Sarnovska och Taylor Leech.

13.25 in i tredje perioden nätade Linköpings Haruka Toko framspelad av Enikö Tóth och Lova Blom och kvitterade för Linköping.

Laget avgjorde matchen med -1.23 kvar att spela på nytt genom Haruka Toko på pass av Ayaka Hitosato och Justine Leanne Reyes. Därmed hade Linköping vänt matchen.

Det här var Linköpings femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands tolfte uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Linköping på sjätte plats i tabellen, och Leksand är på sjunde plats.

På fredag 16 februari 18.00 spelar Linköping borta mot HV 71, och Leksand hemma mot Modo.