Fortsatt tungt för SDE.

Tre poäng till Linköping efter avgörande i slutperioden mot SDE

Linköping vann hemma mot SDE i SDHL med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Linköping avgjorde.

Segermålet för Linköping stod Justine Leanne Reyes för med bara 24 sekunder kvar av matchen.

Första perioden blev mållös. SDE gjorde 0-1 genom Julie Zwarthoed efter 6.20 i andra perioden.

Med 4.45 kvar att spela av perioden kunde Justine Leanne Reyes gjorde 1-1 för Linköping. 11.55 in i tredje perioden nätade SDE:s Shae Demale framspelad av Naomi Rogge och Lotti Odnoga och gav laget ledningen för SDE.

15.09 in i perioden slog Josephine Asperup till på pass av Madelen Haug Hansen och Franziska Feldmeier och kvitterade för Linköping.

Laget avgjorde matchen med 24 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Justine Leanne Reyes framspelad av Sara Hjalmarsson. Därmed hade Linköping vänt matchen.

Linköping har två segrar och tre förluster och 9–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan SDE har fem förluster och 8–19 i målskillnad. Det här var Linköpings fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också SDE:s åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att Linköping är kvar på sjätte plats, och SDE stannar på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match, onsdag 14 februari, har Linköping Leksand hemma i Saab Arena 18.00, medan SDE spelar hemma mot HV 71 19.00.