Färjestad vann mot Örebro Hockey
HockeyAllsvenskan norra

Färjestad kvalklart efter seger mot Örebro Hockey

Efter en bra säsong i HockeyAllsvenskan norra är Färjestad nu klart för kval. Det efter seger, 8-1 (4-0, 1-1, 3-0), på hemmaplan mot Örebro Hockey.

Örebro Hockeys tränare Daniel Nordlund tyckte så här om matchen:

– Ännu en match utan seger mot ännu ett bra motstånd. Vi gör vår första säsong i NDHL efter spel i division 2. Vi tar oss till Allsvenskan första året. Vi är absolut inte nöjda med att bara ta oss till Allsvenskan men vi följer planen föreningen har satt upp. Vi får vara med och se och lära i de motstånd vi har nu. Vi får lära oss om vad som krävs för att ta nästa steg. Men i år är vi inte där och vi ska inte vara där än.

Segern var Färjestads nionde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Färjestad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Emma Murén, Alli Borrow, Gabriella Johansson och Emelie Cordoba. Och det var bara början. Efter 9.50 i andra perioden ökade Färjestad på till 5-0, återigen genom Alli Borrow.

Efter 11.39 av perioden kunde Frida Grandelius göra 5-1 för Örebro Hockey. Färjestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Fam Pettersen, Laura Lobis och Alli Borrow.

Färjestads Alli Borrow stod för tre mål och ett assist, Emma Murén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Mille Kunnerup Sørensen hade tre assists.

Färjestad stannar därmed på andra plats, och Örebro Hockey på femte plats, i tabellen.

I nästa match, fredag 9 februari, har Färjestad Timrå borta i SCA Arena 19.00, medan Örebro Hockey spelar borta mot Falu IF 18.00.