Virserum vann mot Eksjö HC

Virserum segrade i toppmötet – Simon Borgernäs hjälte

Virserum tog emot Eksjö i fredagens toppmöte i Hockeytrean södra D fortsättningsserie. Och det slutade med seger för hemmalaget Virserum, som besegrade Eksjö med 5-2 (2-2, 1-0, 2-0).

– Jag tycker vi gör en bra första period frånsett sista 5 minuter. Sen gör vi 2 perioder som är helt okej. ☺️ Vi vinner trots att vi inte gör vår bästa match! Eksjö stod upp bra mot oss! Jag vill ge beröm till Simon borgenäs och Jakob Axelsson i målet, tyckte Virserums tränare Pierre Gustavsson, efter matchen.

Eksjös lagledare Anders Börjesson kommenterade matchen:

– Jämn match där vi visar karaktär och spelar återigen bra i 60 minuter. Det kunde likaväl vara vi som åkte hem med tre poäng om vi haft studsarna på vår sida. Alla spelare får plus för arbetsinsatsen som är klockren.

Det här innebär att Virserum nu har sju segrar i följd i Hockeytrean södra D fortsättningsserie och behöver tre segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Virserum tog ledningen efter elva minuters spel, genom Simon Borgernäs assisterad av Joel Stridell och Wille Ekström.

Laget ökade också ledningen till 2-0 efter 13.16, när Gogodon Go Gordon Mccheane slog till framspelad av Noah Andersson och Filip Öhlin.

Efter 18.09 i första perioden slog Carl Blomqvist till, på pass av Christian Sollin och Hampus Käll och reducerade åt Eksjö.

Eksjö kvitterade till 2-2 efter 19.01, genom Arvid Sundlöf på pass av Isac Levander och Kristian Harrysson.

Efter 7.21 i andra perioden slog Simon Borgernäs till återigen, framspelad av Gogodon Go Gordon Mccheane och Joel Stridell och gav Virserum ledningen. I tredje perioden gjorde Virserum 4-2 efter 12.02 genom Filip Öhlin. Och med bara 1.38 kvar satte Simon Borgernäs avgörande 5-2.

Virserums Simon Borgernäs gjorde tre mål och Gogodon Go Gordon Mccheane stod för ett mål och två assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Virserum i serieledning och Eksjö på tredje plats.

I nästa omgång har Virserum Valdemarsvik hemma i Prolympiahallen, söndag 11 februari 16.00. Eksjö spelar borta mot Linköping Mighty Ravens fredag 9 februari 19.00.