William Nylander.
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
NHL

William Nylander stannar i Toronto – största kontraktet i klubbens historia

ANNONS

Nu har William Nylander och Toronto Maple Leafs kommit överens. 
Det nya kontraktet har en årslön på 11,5 miljoner dollar i åtta säsonger och är värt nästan en miljard kronor – vilket gör det till det dyraste kontraktet i Torontos historia. 

Efter en lång tid av spekulationer och rykten om William Nylanders framtid i Toronto är det nu slutligen klart. 

Under måndagen bekräftades det nämligen att parterna har kommit överens om ett nytt åttaårskontrakt med en lön på 11,5 miljoner dollar (ungefär 117,5 miljoner kronor) per säsong. Kontraktets totala värde blir då 92 miljoner dollar vilket motsvarar cirka 940 miljoner kronor i dagens valutakurs. 

Kontraktet innehåller totalt 69 miljoner dollar (ungefär 706 miljoner kronor) i bonusar och 23 miljoner dollar (ungefär 235 miljoner kronor) i faktisk lön. Det innebär att Nylander kommer att få majoriteten av pengarna från kontraktet i samband med 1 juli varje år snarare än i traditionella lönebetalningar. Hur kontraktet är strukturerat går att se på CapFriendly.com

Det är det dyraste spelarkontraktet i Toronto Maple Leafs historia sett till totalt värde. Avtalet har också en komplett “no movement-klausul” som kommer att hålla Nylander kvar i Toronto under alla åtta år. Han kommer att vara 36 år gammal när kontraktet löper ut.

William Nylander blir en av NHL:s högst avlönade spelare

William Nylander blir därmed den delat bäst betalde svensken i NHL tillsammans med Erik Karlsson som också tjänar 11,5 miljoner dollar per säsong. Med den lönen kommer Nylander tjäna femte mest av alla spelare i NHL nästa säsong. Endast Auston Matthews, Nathan MacKinnon, Connor McDavid och Artemij Panarin kommer att tjäna mer. 

Den här säsongen har Nylander gjort stor succé i NHL med 21 mål och 54 poäng på 37 matcher vilket gör att han ligger på delad femteplats i NHL:s poängliga tillsammans med Connor McDavid. Bara Nikita Kutjerov, Nathan MacKinnon, Artemij Panarin och David Pastrnak har gjort fler poäng än “Lill-Nyllet”.


TV: Nylanders alla mål den här säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM