Jakub Vrána.
Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports
NHL

Jakub Vrána kallas upp av St. Louis Blues – efter succén i AHL

ANNONS

Jakub Vrána skickades ner till AHL och ryktades vara på väg bort från St. Louis Blues. 
SHL-bekantingen har dock gjort succé i farmarligan – och kallas nu tillbaka upp till NHL igen. 

I mitten av december sattes Jakub Vrána upp på waivers av St. Louis Blues och det ryktades han att var på väg bort från klubben antingen via en trejd eller att Blues försökte få någon annan klubb att plocka upp honom på waivers. 

Tjecken passerade dock waivers och skickades ner till farmarlaget Springfield Thunderbirds. Där har Vrána sedan gjort succé med fyra mål och åtta poäng på sju matcher efter att bara ha gjort två mål och sex poäng på 19 matcher i NHL tidigare under säsongen. 

Framgången i AHL leder nu till att 27-åringen kallas tillbaka upp till NHL och får en ny chans av St. Louis Blues.

Förra säsongen trejdades Vrána från Detroit Red Wings till Blues och fick direkt ett lyft med tio mål och 14 poäng på 20 matcher men den här säsongen har han inte lyckats producera på samma nivå under sin tid i NHL. 

Under sin karriär har Jakub Vrána spelat 365 NHL-matcher för Washington Capitals, Detroit Red Wings och St. Louis Blues. Hans bästa säsong kom 2019/20 då Vrána sköt 25 mål och 52 poäng på 59 matcher för Washington. 2018 var 27-åringen med och vann Stanley Cup med Capitals.

Innan flytten till NHL spelade Vrána i Sverige då han gjorde fyra säsonger i Linköping. Han kom då att göra 73 SHL-matcher och säsongen 2014/15 vann han juniorernas poängliga i SHL med 24 poäng på 44 matcher som 18-åring.


TV: Insidern – "Nylanders kontrakt kan vara klart snart"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL