Valdemar Johansson.

Straffar avgjorde – Almtuna vann mot Tingsryd

Med två mål under ordinarie tid och en fullträff i straffläggningen blev Valdemar Johansson avgörande för Almtuna under lördagens möte med Tingsryd. Matchen slutade 3–2.

Tingsryd spelade mot Almtuna hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0). Alexander Ljungkrantz blev hjälte i straffläggningen.

Almtuna tog ledningen efter 10.51, genom Valdemar Johansson på pass av Hampus Harlestam och William Eriksson. Efter 11.29 i andra perioden nätade Gustav Olhaver, framspelad av Anton Lundmark och Lucas Lagerberg och kvitterade för Tingsryd. Pontus Netterberg gjorde dessutom 2-1 efter 13.01 på pass av Felix Olsson och Maksim Semjonov.

2.43 in i tredje perioden slog Valdemar Johansson till återigen framspelad av William Eriksson och Victor Aronsson och kvitterade för Almtuna.

Förlängningen blev mållös och straffläggning väntade. Väl där klev Valdemar Johansson fram igen innan Alexander Ljungkrantz avgjorde för Almtuna.

Det här var Tingsryds nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Tingsryd ligger kvar på tolfte plats och Almtuna på nionde plats i tabellen.

På fredag 5 januari 19.00 spelar Tingsryd hemma mot Bik Karlskoga, och Almtuna hemma mot Västerås.

TV: Isac Born om Henrik Lundqvist-hyllningen: "Supermäktigt"