Chad Yetman sänkte Björklöven.

Mora avgjorde i förlängningen mot Björklöven

Det blev en riktigt tajt match när Mora tog emot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Chad Yetman, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Björklöven tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Myles Powell framspelad av Carl-Johan Lerby och Fredric Weigel.

Mora kvitterade till 1-1 efter 16.03, genom Chad Yetman assisterad av Roope Laavainen och Måns Carlsson.

Laget tog också ledningen efter 20.54, när Henrik Eriksson fick träff på pass av Roope Laavainen och André Dahlqvist.

Efter 12.26 i andra perioden nätade Maxime Fortier, på pass av Linus Cronholm och kvitterade för Björklöven. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 1.08 innan Mora avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Chad Yetman, framspelad av Fabian Ilestedt och Roope Laavainen.

Moras Roope Laavainen hade tre assists.

Det här var Moras femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens sjunde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Mora nu ligger på femte plats. Björklöven är på fjärde plats.

Mora möter Östersunds IK i nästa match borta fredag 29 december 19.00. Björklöven möter samma dag Nybro hemma.