Mira Jungåker och HV71 vann mot Djurgården i SDHL.
SDHL

Efter förlustraden: Seger igen för HV 71 – 3-2 mot Djurgården

Inför matchen hade laget sex förluster i rad i SDHL. Hemma mot Djurgården bröts den tuffa sviten för HV 71. Det blev 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen på tisdagen.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Hana Haasova efter 9.39, men HV 71 kvitterade genom Amanda Andersson efter 13.29. HV 71 gjorde också 2-1 efter 8.49 i andra perioden när Elin Svensson fick träff framspelad av Mira Jungåker och Jenna Raunio. 4.04 in i tredje perioden slog Alice Östensson till på pass av Emma Forsgren och Nicole Hall och kvitterade för Djurgården. I straffläggningen var det HV 71 som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Mira Jungåker för.

Förlusten var Djurgårdens andra uddamålsförlust.

HV 71:s nya tabellposition är åttonde plats, medan Djurgården är på sjätte plats.

HV 71 tar sig an AIK i nästa match hemma torsdag 21 december 18.00. Djurgården möter samma dag 19.00 Leksand hemma.