Kungälvs IK förlorade mot Olofströms IK
J20 Region

Målfest när Olofström krossade Kungälv i Oasen

Olofström hade inga problem med Kungälv i J20 Region syd herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 8-2 (3-1, 2-1, 3-0).

Olofströms huvudtränare Roger Jönsson tyckte till om matchen:

– En stabil bortaseger där jag tycker att vi är numret större än Kungälv. Blir extra glad över våra unga killar som får chansen när vi har skador och sjukdomar och som verkligen tar för sig och spelar moget.

Olofström tog ledningen efter 11.35, genom Hugo Mörnhed assisterad av Matheo Parkosidis och Joel Blomqvist.

Kungälv kvitterade till 1-1 efter 12.45, när Elliot Andersson slog till.

Olofström tog ledningen på nytt efter 14.20, genom Lukas Scheffmann på pass av Malte Hedlin och Matheo Parkosidis.

Laget gjorde 1-3 efter 17.23, när Valter Holgersson fick träff assisterad av Lukas Scheffmann och Elvis Sjölin.

Olofström gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 1-3 till 1-5, målen av Zach Billqvist och Ludwig Lönqvist.

Kungälv reducerade dock till 2-5 genom Wilmer Gref med 2.1 kvar att spela av perioden. Olofström fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Lukas Scheffmann, Hugo Mörnhed och Elvis Sjölin.

Lukas Scheffmann gjorde två mål för Olofström och spelade fram till ett mål och Elvis Sjölin stod för tre poäng, varav ett mål.

Med en omgång kvar är Kungälv på åttonde plats i tabellen, medan Olofström är på andra plats.

Lördag 16 december spelar Kungälv borta mot Bäcken 17.00 och Olofström mot Borås hemma 14.00 i HBM Arena.