Colorado Avalanche vann mot Calgary Flames
Arkivbild

Colorado upp i topp efter seger mot Calgary

Colorado är nu serieledare i NHL efter seger, 6-5 (1-1, 2-4, 3-0), hemma mot Calgary. Colorado leder serien en poäng före Dallas. Dallas har dock en match mindre spelad. Calgary ligger på femte plats i tabellen.

Nathan MacKinnon stod för Colorados avgörande mål 15.28 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Calgary inledde bäst och tog ledningen genom Nazem Kadri efter 13.47, men Colorado kvitterade genom Tomas Tatar i slutet av perioden. I andra perioden var det Calgary som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Colorado var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-0 och matchen med 6-5.

Mikko Rantanen gjorde ett mål för Colorado och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Colorados fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Calgarys sjätte uddamålsförlust.

Torsdag 14 december 04.00 spelar Colorado hemma mot Buffalo. Calgary möter Vegas borta i T-Mobile Arena onsdag 13 december 04.00.