Ånge IK vann mot AIK Härnösand
Hockeytvåan

Ånge besegrade AIK Härnösand efter Oskar Nordlunds dubbel

Det blev Ånge som gick segrande ur mötet med AIK Härnösand i hockeytvåan norra CD herr på hemmaplan, med 5-2 (1-0, 2-1, 2-1).

– Stundtals var det ganska bra men det blir alldeles för mycket slarv från vår sida. Men det var 3 poäng och det var det viktigaste. Nu laddar vi om för en ny match på fredag också en väldigt viktig sådan om vi vill vara med och slåss om en topp 4 placering, kommenterade Ånges tränare Peter Fasth.

AIK Härnösands assisterande tränare Håkan Karlström tyckte till om matchen:

– Ingen bra match från vår sida, eller om det var Ånge gör oss dåliga.

Ånge tog ledningen efter 15.55, genom William Renberg framspelad av Filip Forsberg Nordenmark och Oscar Åsberg. Efter 12.11 i andra perioden nätade Linus Rödlund, framspelad av Melker Karlström och Måns Sahlberg och kvitterade för AIK Härnösand.

Ånges Anton Backlund gjorde 2-1 efter 17.27 på pass av Mathias Dahlgren och Erik Lundin.

Oskar Nordlund gjorde dessutom 3-1 efter 18.46 på pass av Anton Tumfart och Filip Forsberg Nordenmark.

AIK Härnösands Zack Isaksson gjorde 3-2 efter 20.20 framspelad av Linus Rödlund och Måns Sahlberg.

8.37 in i tredje perioden slog Rasmus Ulander till framspelad av Filip Forsberg Nordenmark och Tim Häggblom och ökade ledningen för Ånge.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 29 sekunder kvar att spela återigen genom Oskar Nordlund på pass av Rasmus Ulander. 5-2-målet blev matchens sista.

Ånges Filip Forsberg Nordenmark hade tre assists.

Det här betyder att Ånge är kvar på sjätte plats, och AIK Härnösand stannar på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match, fredag 15 december 19.30, har Ånge Sollefteå hemma i Kastbergshallen, medan AIK Härnösand spelar hemma mot Brunflo.