Jakub Vrána.
Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Jakub Vrána kan trejdas bort från St. Louis Blues

ANNONS

Jakub Vrána har haft det tufft i St. Louis Blues den här säsongen. 
Nu rapporterar Sportsnets insider Elliotte Friedman att den förre Linköpingsforwarden kan trejdas bort från Blues. . 

Förra säsongen trejdades Jakub Vrána från Detroit Red Wings till St. Louis Blues i hopp om att få ett uppsving i karriären. 

Det har dock inte kommit utan tjecken har haft en tuff start på årets NHL-säsong. 

Tidigare under måndagen rapporterades det att 27-åringen skulle komma att placeras på waivers av Blues i syfte att flyttas ner till AHL. Men så blir det inte. Sportsnets insider Elliotte Friedman skriver i stället att Vrána görs tillgänglig för en trejd och Blues tittar efter en lösning för forwarden.

Jakub Vrána har haft det jobbigt i NHL de senaste säsongerna och i fjol hade han svårt att ens ta plats i Detroit Red Wings. Efter trejden till St. Louis såg det dock ut att vända för tjecken då han sköt tio mål och 14 poäng på 20 matcher. Men den här säsongen har det gått tungt för Vrána med blott två mål och sex poäng på 19 matcher för Blues. 

Under sin karriär har forwarden spelat 365 NHL-matcher för Washington Capitals, Detroit Red Wings och St. Louis Blues. Hans bästa säsong kom 2019/20 då Vrána sköt 25 mål och 52 poäng på 59 matcher för Washington. 2018 var 27-åringen med och vann Stanley Cup med Capitals. 

Innan flytten till NHL spelade Vrána i Sverige då han gjorde fyra säsonger i Linköping. Han kom då att göra 73 SHL-matcher och säsongen 2014/15 vann han juniorernas poängliga i SHL med 24 poäng på 44 matcher som 18-åring.


TV: Leo Carlssons första hattrick i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL