Lindlöven förlorade mot Skövde IK

Skövde kan fira seriesegern efter 4-2 mot Lindlöven

Med 4-2 (1-0, 1-0, 2-2) mot hemmalaget Lindlöven är det klart. Skövde är slutsegrare i hockeyettan västra 2023. Lindlöven slutar på fjärde plats i tabellen.

Lindlövens tränare Jonas Dufåker tyckte till om matchen:

– En seg match rakt igenom, kändes som att det saknades bränsle idag. Blir bra att få 2 träningsveckor nu.

Skövde tog ledningen efter 8.41, genom Jesper Andersson framspelad av Joshua Laframboise. Efter 6.44 i andra perioden slog Alexander Ternblad till, på pass av Alexander Artursson och Erik Möller och gjorde 0-2. Skövde ökade ledningen till 0-3, på nytt genom Jesper Andersson efter 1.56 i tredje perioden.

Efter 12.27 av matchen kunde Lukas Johansson och Isak Jonsson göra både 1-3 och 2-3 för Lindlöven.

Skövde kunde dock avgöra till 2-4 med 5.41 kvar av matchen genom Lukas Smith.

Lindlöven har två vinster och tre förluster och 15–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skövde har fem vinster och 20–6 i målskillnad.