Karlskrona HK förlorade mot HV 71

HV 71:s fina svit håller i sig efter 4-3 mot Karlskrona

HV 71 är svårslaget i J18 Region syd herr. Mot Karlskrona borta i NKT Arena på torsdagen blev det seger igen. Laget vann med 4-3 (1-0, 3-1, 0-2) och har nu sju segrar i rad.

– En riktigt svag insats från vår sida. Vi är slarviga och spelar långsamt. Vi tappar tydligt vårt spel i tredje perioden men lyckas reda ut det, kommenterade HV 71:s tränare Daniel Eriksson efter matchen.

HV 71 tog ledningen efter tio minuters spel, genom Joel Abrahamsson framspelad av Oskar Edberg och Lucas Andersson. Efter 1.50 i andra perioden gjorde HV 71 0-2 genom Frederik Balko.

Efter 11.31 av perioden kunde Filip Brander göra 1-2 för Karlskrona.

HV 71 gjorde dock två snabba mål och gick från 1-2 till 1-4, målen av Liam Dufva och Liam Andersson, och punkterade matchen. Albin Hjorth Svensson och Ville Nyberg reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-4 kom inte Karlskrona.

Det här var Karlskronas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s femte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Karlskrona på åttonde plats i tabellen, och HV 71 är på andra plats.

I nästa match möter Karlskrona Olofström borta och HV 71 möter Växjö hemma. Båda matcherna spelas söndag 10 december 12.00.