Karlskrona HK förlorade mot Malmö
NDHL

Natalie Perry det stora utropstecknet när Malmö slog Karlskrona

Malmö besegrade Karlskrona borta i NDHL DamEttan södra med 6-1 (2-1, 1-0, 3-0). Men mycket snack handlade om Natalie Perry – som gjorde ett hattrick för Malmö.

Övriga mål för bortalaget gjordes av Silke Glud 2 och Avery Webster, målet för Karlskrona gjordes av Flora Toth.

– Lite rörigt spel i första perioden men efter det så stänger vi ner Karlskrona helt. Nu laddar vi om för derbyt på onsdag, tyckte Malmös tränare Henrik Palm, efter matchen.

Segern var Malmös sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Malmö startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Avery Webster och Natalie Perry innan Karlskrona svarade och gjorde 2-1 genom Flora Toth. Efter 1.16 i andra perioden nätade Natalie Perry ännu en gång, och gjorde 1-3. Malmö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Silke Glud, som gjorde två mål, och Natalie Perry.

Natalie Perry gjorde tre mål för Malmö, Silke Glud gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Avery Webster stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultatet innebär att Karlskrona ligger kvar på sjätte plats och Malmö toppar tabellen.

Nästa motstånd för Karlskrona är Linköping 2. Lagen möts fredag 8 december 19.00 i Stångebro Ishall. Malmö tar sig an Rögle borta onsdag 6 december 19.00.