New Jersey Devils vann mot New York Islanders
Arkivbild

New Jersey vann med 5-4 hemma mot NY Islanders

Det blev dramatiskt när New Jersey vann mot NY Islanders i NHL på onsdagen. Laget vann med 5-4 (1-1, 1-3, 3-0) hemma i Prudential Center. Curtis Lazar blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål med bara 23 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. New York Islanders inledde bäst och tog ledningen genom Bo Horvat efter 5.16, men New Jersey Devils kvitterade genom Michael McLeod efter 10.29. New Jersey gjorde 2-1 genom Dawson Mercer efter 4.19 i andra perioden.

NY Islanders gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-4 inom bara 4.41. Men New Jersey vände matchen på nytt i tredje perioden och gick från 2-4 till 5-4. New Jerseys mål gjordes av Nico Hischier, Jack Hughes och Curtis Lazar. Lazars 5-4-mål kom med 23 sekunder kvar av matchen.

Mathew Barzal gjorde ett mål för NY Islanders och spelade fram till två mål. Jack Hughes gjorde ett mål och totalt tre poäng för New Jersey.

Det här var New Jerseys femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders sjunde uddamålsförlust.

New Jerseys nya tabellposition är sjätte plats, medan NY Islanders är på femte plats.

I nästa match, fredag 1 december, har New Jersey Philadelphia borta i Wells Fargo Center 01.00, medan NY Islanders spelar borta mot Carolina 01.30.