Hanhals Kings förlorade mot Grästorps IK

Grästorp ny serieledare efter 10-3 mot Hanhals Kings

Det blev 10-3 (5-0, 3-1, 2-2) borta för Grästorp mot Hanhals Kings i onsdagens match. Därmed är laget serieledare i hockeytvåan södra A herr, två poäng före Bäcken, efter 17 spelade matcher. Hanhals Kings ligger på åttonde plats i tabellen.

Grästorps tränare Andreas Appelgren tyckte så här om matchen:

– Vi kom ut väldigt påkopplade och gjorde processen kort. Samtliga spelare var villiga att bidra och göra det hårda jobbet samtidigt som vi visade upp ett väldigt fint spel med puck. Nu har vi allt i egna händer att spela hem seriesegern hemma mot Mölndal på söndag!

Därmed har Grästorp vunnit sex matcher i rad i hockeytvåan södra A herr.

Grästorp spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Alexander Liljedahl, ett mål av Victor Sandström, ett mål av Felix Åstrand och ett mål av Miska Varjosaari. Grästorp var långt ifrån nöjt där. Grästorp var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-8.

Grästorp startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 1-9-ledning. Hanhals Kings fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Grästorp som avgjorde. Laget gjorde 2-10 med sju minuter kvar att spela genom Rasmus Berntsson på pass av Marek Rubner och Alexander Liljedahl. Hanhals Kings hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-10.

Grästorps Alexander Liljedahl stod för fem poäng, varav två mål, Rasmus Berntsson gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Marek Rubner gjorde ett mål och två assist, Victor Sandström gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Lucas Frank hade tre assists.

Hanhals Kings har två vinster och tre förluster och 18–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Söndag 3 december möter Hanhals Kings Olofström borta 17.00 och Grästorp möter Mölndal hemma 16.00.