Minnesota Wild vann mot St Louis Blues
Arkivbild

Äntligen seger för Minnesota mot St Louis

Det blev sju förluster i rad för Minnesota i NHL. Men hemma mot St Louis kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Xcel Energy Center slutade 3-1 (2-1, 0-0, 1-0).

Minnesota Wild började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.41 slog Joel Eriksson Ek till på pass av Mats Zuccarello och Jared Spurgeon.

St Louis Blues kvitterade till 1-1 efter 10.30, genom Colton Parayko framspelad av Sammy Blais och Alexey Toropchenko.

Minnesota tog ledningen på nytt efter 18.10, när Frédérick Gaudreau fick träff assisterad av Pat Maroon och Marcus Foligno.

Andra perioden blev mållös. 17.09 in i tredje perioden slog Matt Boldy till framspelad av Jonas Brodin och ökade ledningen för Minnesota. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

Minnesota har en seger och fyra förluster och 10–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan St Louis har tre vinster och två förluster och 17–19 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Minnesota på sjunde plats och St Louis på fjärde plats.

I nästa match möter Minnesota Nashville borta och St Louis möter Buffalo hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 december 02.00.