San Jose Sharks vann mot Washington Capitals
Arkivbild

Ryck i sista perioden avgjorde för San Jose hemma mot Washington

En jämn match mellan hemmalaget San Jose och gästande Washington avgjordes först i tredje perioden. Där var San Jose starkare och vann matchen i NHL med 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Luke Kunin slog till 12.44 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

San Jose Sharks tog ledningen efter tio minuters spel, genom Fabian Zetterlund framspelad av Nikita Okhotiuk och Mikael Granlund. Efter 16.24 i andra perioden nätade Evgeny Kuznetsov, framspelad av Trevor van Riemsdyk och Martin Fehervary och kvitterade för Washington Capitals. 12.44 in i tredje perioden slog Luke Kunin till på pass av Justin Bailey och Ty Emberson och avgjorde matchen för San Jose.

San Jose har två segrar och tre förluster och 10–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Washington har tre vinster och två förluster och 12–13 i målskillnad. Det här var San Joses fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Washingtons tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att San Jose är kvar på åttonde och sista plats, och Washington stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för San Jose är Boston. Lagen möts fredag 1 december 01.00 i TD Garden. Washington tar sig an Los Angeles borta torsdag 30 november 04.30.