Skellefteå AIK förlorade mot Färjestads BK
Arkivbild

Bortasegern mot Skellefteå förlänger sviten för Färjestad

Det går fortsatt bra för Färjestad i SHL. På tisdagen mötte laget Skellefteå i Skellefteå Kraft Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Skellefteå blev 7-4 (1-2, 3-0, 3-2).

Skellefteå startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Pär Lindholm och Filip Sandberg innan Färjestad svarade och gjorde 2-1 genom Victor Ejdsell. Färjestad förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 2-4.

Färjestad var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 7-4.

Färjestads Marcus Nilsson stod för tre poäng, varav ett mål och Victor Ejdsell gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Det här betyder att Skellefteå ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Färjestad på första plats.

I nästa match, torsdag 30 november 19.00, har Skellefteå Luleå borta i Coop Norrbotten Arena, medan Färjestad spelar hemma mot Timrå.