Tingsryd förlorade mot AIK
HockeyAllsvenskan

AIK avgjorde i förlängningen mot Tingsryd

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut AIK avgöra den jämna matchen borta mot Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1). Matchhjälte blev Mathew Maione, som gjorde det avgörande målet 37 sekunder in i förlängningen.

Segern var AIK:s sjunde på de senaste nio matcherna.

AIK tog ledningen efter 4.43, genom Branden Troock framspelad av Ole Einar Egeland Andersen och Filip Windlert.

Tingsryd kvitterade till 1-1 efter 12.48, när Pontus Netterberg fick träff på pass av Dennis Värmhed.

AIK tog ledningen på nytt efter 19.06, när Daniel Muzito-Bagenda hittade rätt assisterad av Eric Norin och Christoffer Björk.

Maione klev fram igen

Efter 17.36 i andra perioden nätade Gabriel Säll, framspelad av Simon Åkerström och Lucas Lagerberg och kvitterade för Tingsryd. Men AIK avgjorde matchen med -1.23 kvar att spela genom Mathew Maione framspelad av Gerry Fitzgerald.

Det här var Tingsryds sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s femte uddamålsseger.

AIK:s nya tabellposition är sjätte plats, medan Tingsryd är på tolfte plats.

Nästa motstånd för Tingsryd är Västervik. Lagen möts fredag 1 december 19.00 i Dackehallen. AIK tar sig an Mora borta onsdag 29 november 19.00.

TV: Isak Rosén matchvinnare – avgjorde I förlängningen