Hudiksvalls HC vann mot Piteå
Hockeyettan

Adam Byström Johansson tremålskytt i Hudiksvalls seger mot Piteå

Adam Byström Johansson stod för ett hattrick när Hudiksvall besegrade Piteå på hemmaplan med 6-3 (3-2, 1-0, 2-1) i hockeyettan norra. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Philip Eriksen, Lucas Feuk och Jesper Wiberg, målen för Piteå gjordes av Carl Holmner-Härgestam 2 och Fredrik Granberg.

Serieledande Hudiksvall tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Piteås efter tre raka segrar nu förlorade.

Hudiksvall var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 3.05 i andra perioden slog Philip Eriksen till, framspelad av Henrik Olsén och Filip Sjöberg och gjorde 4-2. Hudiksvall gjorde två mål i tredje perioden och gick från 4-2 till 6-2, målen av Adam Byström Johansson och Lucas Feuk, vilket avgjorde matchen.

Fredrik Granberg reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Piteå. Hudiksvall tog därmed en stabil seger.

Hudiksvalls Henrik Olsén hade tre assists.

Matchresultatet innebär att Piteå ligger kvar på fjärde plats.

På söndag 26 november 16.00 spelar Hudiksvall hemma mot Bodens HF, och Piteå borta mot Strömsbro.