Joachim Blichfeld.

Förlängningsseger för Växjö mot Frölunda

Växjös väg till seger mot Frölunda borta i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Joachim Blichfeld, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Det här innebär att Växjö nu har fyra segrar i följd i SHL.

Den första perioden slutade 0–0. Frölunda startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Christian Folin och Tom Nilsson innan Växjö svarade och gjorde 2-1 genom Martin Lundberg. 16.07 in i tredje perioden slog Joachim Blichfeld till framspelad av Robert Rosén och Zachary Giuttari och kvitterade för Växjö. I förlängningen tog det 2.22 innan Växjö också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Joachim Blichfeld med sitt andra för dagen, på pass av Joel Persson och Dylan McLaughlin.

Det här var Frölundas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös femte uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Växjö är på andra plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 25 november. Då möter Frölunda Timrå i Scandinavium 15.15. Växjö tar sig an HV 71 hemma 18.00.

TV: Studio Oddset Hockey om ligans hetaste backar