Vancouver Canucks vann mot New York Islanders
Arkivbild

Vancouver besegrade NY Islanders – är ny serieledare

NHL har en ny serieledare: Vancouver. Laget mötte NY Islanders hemma, i Rogers Arena, på torsdagen och vann med 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0) efter förlängning. Vancouver ligger på samma poäng som Vegas i tabellen. NY Islanders ligger på sjunde plats.

Quinn Hughes slog till 2.36 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Segern var Vancouvers sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

I början av matchen var NY Islanders starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Pierre Engvall och Brock Nelson. Vancouver reducerade dock till 1-2 genom J.T. Miller tidigt i andra perioden av perioden.

NY Islanders gjorde 1-3 genom Bo Horvat efter 8.31.

Vancouver gjorde 2-3 genom Brock Boeser efter 11.02 av perioden. 8.30 in i tredje perioden slog Filip Hronek till på pass av Quinn Hughes och Brock Boeser och kvitterade för Vancouver. I förlängningen tog det 2.36 innan Vancouver också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Quinn Hughes, framspelad av J.T. Miller.

Quinn Hughes och J.T. Miller gjorde ett mål och två assist var för Vancouver.

Det här var Vancouvers tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders fjärde uddamålsförlust.

Fredag 17 november spelar Vancouver borta mot Calgary 03.00 och NY Islanders mot Seattle borta 04.00 i Climate Pledge Arena.